The Knuckle Princess van Jacobine van Hellemond

Find your Kind

‘Find your Kind’ is een project over vrouwen. Vrouwen die zich een plek hebben gecreëerd die er voordien niet was en daarbij de bestaande gender- en culturele rol hebben getrotseerd. Vrouwen die de hen opgelegde grenzen hebben genegeerd en een icoon zijn geworden in hun sport.

Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag 8 maart 2021 verscheen de korte biopic ‘The Knuckle Princess’ van regisseur Jacobine van Hellemond. Deze video gaat over Eri Yoshida. Zij was de eerste vrouw die debuteerde in het professionele mannenhonkbal in Japan. Toen zij in 2009 debuteerde was zij 16 jaar. Haar speciale wapen: de knuckleball. Dit is een worp waarbij de bal zich zo grillig en onvoorspelbaar gedraagt dat deze heel lastig te raken is voor de slagman. Yoshida’s beheersing van deze techniek maakte haar een gelijkwaardige speler in het verder geheel uit mannen bestaande professionele honkbal. Tot op de dag van vandaag is ze een van de weinige vrouwen die deze positie heeft bereikt.

Het projectdoel is reclame te maken met een maatschappelijk betrokken boodschap, reclame gebruiken als middel voor maatschappelijke verandering. De emancipatie van de vrouw. 

Met dit project wordt de talentvolle jonge regisseuse Jacobine van Hellemond, die wil werken op de grens tussen documentaire en commercial, de kans geboden zich te bewijzen. Zo kan het haar ook mogelijk zelf helpen een plek te veroveren in de wereld van succesvolle regisseurs, die voornamelijk uit mannen bestaat.

Voor Hazazah, dat de aanvraag tot financiële ondersteuning bij Tick indiende, gaat het naast de kans voor jong talent om vernieuwing. Als producent van commercials wil Hazazah met dit project onderzoeken hoe toekomstige commercials er uit kunnen gaan zien.  

Credits

Productie: hazazaH Film & Photography 
Regie: Jacobine van Hellemond
Scenario: Jacobine van Hellemond & Kim Triesscheijn
Producer: Marty Keizer
D.O.P: Robbie van Brussel
Focus Puller: Luuk Schmitz
Translation & Production Assistant: Daisy Kerkenaar
Editor: Fatih Tura

Terug naar Projecten

 

Stichting TICK | p/a Buro Blanchard | Pijnboomstraat 38 | 2023 VS Haarlem |
Kvk nr. 32073327 | Telefoon: 06 50 20 56 72 | E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.